Gecertificeerde gebruikers

Steeds meer organisaties ontdekken Huis van je Leven© Methode en zetten deze gespreksmethode in de gesprekken met cliënten.

Huis van je Leven© Methode is geschikt voor de diverse professionals in zorg en welzijn: (bedrijfs) maatschappelijk werk, arbeids- en GZ psychologen, (loopbaan) coaches, kindercoaches, WMO consulenten en POH GGZ.

 

Op dit moment maken de volgende organisaties gebruik van de Huis van je Leven© Methode:Ervaringen van gebruikers:

Hester Salverda

Autisme coach

Autisme Spiegel

"De Huis van je Leven methode hebben we met ons net gevormde team binnen Autisme Spiegel gevolgd. Het was mooi om te ervaren hoe deze methode het geheel van het leven samenbind en beeld geeft hoe het nu op dit moment is voor de cliënt. Het geeft ruimte voor erkenning voor dat wat er is, wat nog moet groeien en wat op dit moment passend voelt voor de cliënt om mee aan het werk te willen gaan. Dit sluit aan bij de manier van werken binnen Autisme Spiegel". 

 

Hester gebruikt de methode bij de begeleiding en coaching van mensen met autisme. Zowel kinderen als volwassen. 

Doelgroep: Coaching van mensen met Autisme Spectrum Stoornis.


Karlijn Margry

Adviseur en psycholoog

Bovive - Begeleiding en advies in werk

"Ik vind de Huis van je Leven© Methode prettig omdat het direct tot de verbeelding spreekt. Cliënten beginnen te vertellen en aan lichaamstaal zie je duidelijk welke reacties een kamer of onderdeel uit iemands leven oproept. Om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. Chaos in gedachten krijgt structuur. In de ééndaagse training Huis van je Leven© Methode komen meerdere werkvormen voor toepassing aan bod".

 

Karlijn gebruikt de methode in haar praktijk omdat het de drempel voor een (zwaar) gesprek verlaagt en de methode helpt om snel verbinding te kunnen leggen.

Doelgroep: Werkstressgerelateerde klachten (i.r.t. privé).


Margreet Sack

Overgangsverpleegkundige en vrouwencoach

 

"Ik ben verpleegkundige, gespecialiseerd in advisering en begeleiding van vrouwen met overgangsklachten. Toen ik over deze training las, was ik meteen enthousiast. Wat een originele en laagdrempelige methode om in gesprek te komen met de vrouwen in mijn praktijk. Door samen de kamers te bezoeken die staan voor verschillende levensgebieden, krijgt de vrouw inzicht hoe zij in het leven staat en wat zij o.a. zelf kan kan doen om weer in hormonaal in balans te komen. Dat betekent (weer) leren goed voor jezelf te zorgen. Zo heeft stress een grote invloed op overgangsklachten. Deze methode lijkt mij een prima instrument om op een speelse wijze met dit onderwerp aan de slag te gaan. 

Het was een leerzame dag, informeel met een duidelijke uitleg en veel ruimte om in de groep te oefenen". 

 

Margreet gebruikt deze methode in haar praktijk bij de coaching van vrouwen in de fase van de overgang.


Carla Boven 

Trainer, Pastoraal Therapeut

Zingevingsboerderij en Pastoraal Centrum de Hezenberg (GGZ)

"Binnen een minuut kan ik uitleggen waar het in "Huis van je leven" over gaat. En telkens opnieuw is er de herkenning: " Dit gaat over mij, over mijn leven!" Huis van je leven© is een methode om laagdrempelig in te zetten, om daarna al snel stappen naar een verdiepend gesprek te kunnen maken. Kortom een nieuw insteek om diepere lagen te raken".

Carla gebruikt de methode in haar werk als pastoraal therapeut. 

Doelgroep: Zowel individueel als in groepwerk. 


Drs. Karen Pullen 

Senior (loopbaan)coach en trainer

Karen Pullen, INTEND (MINDFIT)

"Ik vind de Huis van je Leven© Methode een heel praktisch en ondersteunend instrument die ik makkelijk kan inzetten tijdens mijn coachgesprekken. Het is anders dan andere methoden omdat het op een beeldende manier gebeurt, namelijk aan de hand van een HUIS. Veel mensen komen hierdoor eerder bij de kern van hun probleem omdat het letterlijk in beeld wordt gebracht aan de hand van verschillende kamers. Zowel tijdens individuele coachgesprekken als tijdens groepstrainingen kan ik het goed gebruiken om op een snelle manier, volgens een structuur, de juiste inzichten te krijgen. Ook krijgen mensen met deze methode meteen concrete handvatten om een betere balans te krijgen zowel op hun werk als in hun privéleven. Ik werk graag oplossingsgericht en daar sluit deze methode bij aan".

Karen Pullen gebruikt de methode als een extra hulpmiddel bij haar gesprekken, zowel in haar eigen praktijk als bij organisaties.

 

Doelgroep: voor mensen die meer energie uit hun werk willen halen, in hun huidige of nieuwe loopbaan.