De mensen van Huis van je Leven Methode

Ingrid Schoen is eigenaar, trainer en bedenker van de gespreksmethodiek Huis van je Leven Methode, Zij ontwikkelde samen met Mirjam van Pagée (†) de gespreksmethodiek Huis van je Leven, waarmee inmiddels honderden zorgprofessionals werken in hulpverleningsgesprekken. Ingrid Schoen is professioneel trainer en spreker met een achtergrond als psychosociaal hulpverlener en docent HBO Verpleegkunde. 

 

Ingrid Schoen woont en werkt in Woerden en bezoekt voor maatwerktrainingen Huis van je Leven zorginstellingen door heel Nederland. Naast trainer Huis van je Leven is ze ook spreker op het thema 'Je leven in Balans'.

 

Ingrid Schoen - Trainer en eigenaar Huis van je Leven Methode
Ingrid Schoen - Trainer en eigenaar Huis van je Leven Methode

 

 

 

Het is mijn missie om zo veel mogelijk hulpverleningsgesprekken in Nederland ten positieve te veranderen".

 

Ingrid Schoen


Hulpverlening is meer dan alleen werken aan genezing of bieden van verzorging. Ook aandacht voor welzijn, voldoening en welbevinden zijn essentieel.


Wil je meer weten over Huis van je Leven? En wat Huis van je Leven Methode kan betekenen in hulpverleningsgesprekken? Ik vertel je er graag meer over. 


Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée (†) , Huis van je Leven Festival -sept 2019
Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée (†) , Huis van je Leven Festival -sept 2019

In Memoriam

 

Op 3 januari 2020 verloor ik een bijzondere vriendin, collega en sparringpartner. Mirjam Schaap-van Pagée overleed op slechts 53 jarige leeftijd aan de ziekte ALS. Wat hebben we samen veel gelachen, gedeeld en gecreëerd. Ik voel me intens verdrietig, maar ben ook dankbaar voor dat wat we samen hebben beleefd en gemaakt.

 

De mooiste parels die we samen maakten:

  • Huis van je Leven Methode (2016)
  • Het boek, uitgegeven door uitgeverij Boom: Samen Leven met Psychische Klachten (2018). 
  • Het werkboek - Huis van je Leven (2020) 

 

Een prachtig mens, heeft nu rust. Ik denk aan iedereen die haar nu mist.

 De afgelopen jaren zijn er enkele doorbraken geweest op het gebied van onderzoek naar ALS maar de eindstreep is nog niet in zicht. Help jij mee deze te bereiken? Doneer en vecht mee

tegen ALS. https://www.als.nl/doneren/#

 

Per aangeschafte koffer Huis van je Leven Methode doneren we vanaf 2020 een bijdrage van € 10, - aan Stichting ALS Nederland. We blijven dit doen tot er een medicijn is om deze afschuwelijke ziekte te bestrijden.